Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

2 Erikslustvägen
Malmö, Skåne län, 217 52
Sweden

Sagoy Gallery

Per Johansson, Målningar (paintings)

Calendar

Back to All Events

Per Johansson, Målningar (paintings)


  • Sagoy Gallery 2 Erikslustvägen Malmö, Skåne län, 217 52 Sweden (map)

Per Johansson, Målningar (Paintings)

February 11 – 26, 2017

Per Johansson
Inspirationen till mina målningar kommer från mina vandringar i bergen men också från det kinesiska landskapsmåleriet och deras funderingar om naturens betydelse. För dem handlade det inte bara om att avbilda landskapet som det såg ut, Deras mål var istället att fånga naturens själ och deras upplevelse av den. Naturen var gudomlig och ett sätt att nå upplysning.

På samma sätt försöker jag nu att skapa min egen bild av bergen, så som jag upplevde dem. Storslagna, mystiska och närvarande.”

Per Johansson är född i Malmö 1984, Han har studerat måleri med Peenti Melarti 2005- 2006. Under 2007 och 2008 studerade han konst och kultur i Kunming, Kina, på ett kulturcenter som heter TCG NORDICA. Under denna tid kom han i kontakt med kalligrafi och traditionellt kinesiskt landskapsmåleri, vilket hade stor betydelse för hans utveckling som konstnär. Idag är han verksam konstnär med ateljé i Malmö.

Earlier Event: November 12
Annette Folkedotter
Later Event: March 18
Mariana Manner